Doživite Kunšperk in Bistrico ob Sotli

 

V bližnji okolici nastanitvene kmetije so številne pešpoti, kjer se lahko sprehajate in nabirate cvetje, gozdne sadeže ali gobe ali pa občudujete idilično naravo, ki še nikogar ni pustila ravnodušnega. Sprehode vam popestrijo različne kulturne znamenitosti kot so Kravaričeva stara domačija, grad Kunšperk in Sv. Gore z Marijino romarsko cerkvijo. Kolesarske poti so delno urejene. Na turistični kmetiji poskrbimo za vaša kolesa in opremo in vam nudimo brezplačno hrambo in skrbno ravnanje. Za izposojo pa imamo na voljo tudi nekaj koles. Poleti se lahko osvežite v reki Bistrici, ki se nahaja le nekaj kilometrov od nas. Ob reki je primeren prostor za piknike. Mladi in mladi po duši si lahko večere popestrite v Klubu Metulj, kjer člani mladinskega društva Bistrica ob Sotli organizirajo številne zanimive dogodke (koncerti, delavnice, debate, predavanja, …).

 

 

 

Doživite bližnje okoliške kraje

 

V bližnjem hrvaškem Zagorju se nahaja Kumrovec, nekdaj zelo obiskana turistična destinacija, znana kot rojstni kraj maršala Josipa Broza – Tita. V centru kraja se nahaja Titova vas, ki je urejena kot muzej na prostem. Vsi tisti, ki si želite večerov ob živi glasbi, pa se lahko zapeljete v le nekaj kilometrov oddaljeno Villo Zelanjak – Ventek, kjer boste lahko preizkusili vrhunske specialitete iz hrvaškega Zagorja in se zavrteli v zvokih hrvaških in tujih evergrinov.

Na izlete se lahko odpravite v bližnje okoliške kraje. Na območju Kozjanskega regijskega parka je priporočljiv obisk srednjeveških trgov, gradov in cerkva (v krajih Podsreda, Bizeljsko, Pišece, …). V vasi Olimje stoji minoritski samostan, ki je znan po stari lekarniGre za eno najstarejših lekarn v Evropi, kjer menihi še dandanes gojijo rastline in pripravljajo zdravilne pripravke. Na Bizeljskem si lahko ogledate značilne podzemne peščene kleti, imenovane repnice, ki so danes namenjene hrambi vrhunskih vin. V Olimju se lahko na golf igrišču preizkusite v igri golfa. V Podčetrtku so terme, center zdravja in lepote, ki so namenjene zdravju in dobremu počutju. V termalnem parku vas spremljajo različna vodna doživetja.